Pentru a nu i se reprosa, ulterior, ca "a mintit poporul cu televizorul" sau ca s-a lansat in promisiuni fara acoperire, premierul bulgar, Serghei Stanisev, a considerat oportun sa atraga atentia concetatenilor sai sa nu se lase furati de "mitul" potrivit caruia aderarea la UE inseamna "un izvor imediat de prosperitate".

Probabil astfel de declaratii vor urma si este la fel de probabil ca, pe masura apropierii datei de intrare in marea familie a Celor 25, tonul lor sa fie tot mai preocupant si lipsit de entuziasmul de alta data. "Este de datoria noastra sa protejam populatia de mituri false. Oamenii trebuie avertizati in legatura cu riscurile care ii asteapta, in special cel privind puternica presiune exercitata de concurenta asupra economiei nationale", a explicat seful executivului de la Sofia.

In raportul de monitorizare a progreselor marcate de Romania si de Bulgaria in drumul lor spre UE, Comisia europeana preciza ca aderarea celor doua state ramane valabila, conditia fiind eficientizarea sistemului judiciar si a luptei impotriva coruptiei. In acest context, Stanisev sublinia ca "accelerarea reformelor" din justitie, masuri menite sa faca aceasta activitate "mai rapida, mai transparenta si mai accesibila... nu este o brosa pentru hainele noastre europene, este o garantie a drepturilor, libertatilor si a dreptului la proprietate al cetatenilor".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.