Grecii au incredere in guvernul tarii lor, in pofida noilor masuri dure de austeritate, dar raman pesimisti in privinta viitorului.

Circa 45% din populatia Greciei are incredere in coalitia guvernamentala, care trebuie sa rezolve problema crizei economice, fata de 23,7% care ar prefera partidul de opozitie Syriza, conform unui sondaj publicat de jurnalul Typos tis Kyriakis si preluat de MEDIAFAX.

Sondajul arata ca 63,3% dintre greci considera ca tara lor trebuie sa ramana cu orice pret in zona euro, fata de 36,7% care sustin contrariul.

In pofida nemultumirii provocate de reducerea cheltuielilor bugetare, ministrul de Finante Yannis Stournaras este sustinut de 47,7% din populatie, comparativ cu 47,1% care sunt impotriva.

Majoritatea grecilor continua insa sa fie pesimisti in ceea ce priveste viitorul, conform unui alt sondaj realizat de institutul Marc pentru revista Ethnos. Cercetarea a aratat ca 64,4% dintre greci cred ca situatia tarii lor va fi mai dificila anul viitor, fata de 20,3% care se asteapta la o imbunatatire. Grecii considera in proportie de 67,1% ca reformele guvernului nu vor readuce Grecia la crestere economica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.