Numarul trei Al-Qaida, Hamza Rabia, a fost rapus de o racheta lansata de avioanele CIA in Pakistan. Moartea sa a fost confirmata de presedintele pakistanez Pervez Mussaraf, versiunea oficiala fiind ca "a murit in timpul unui raid cu rachete intreprins de americani in zona tribala de la granita cu Afganistanul".

Pe capul sau americanii pusesera o recompensa de cinci milioane de dolari. Surse din agentia de informatii americana au spus ca Rabia era comandantul operatiunilor Al-Qaida in Waziristan. Oficialii pakistanezi au spus ca egipteanul de 30 de ani era responsabil in cadrul organizatiei de planurile actiunilor externe, printre care se numara si cateva atentate asupra unor cetateni americani. Abu Hamza Rabia se pare ca l-a inlocuit in ierarhia Al-Qaida pe Abu Faraj al Libbi, care a fost capturat acum cateva luni. Al Qaida a dezmintit insa moartea comandantului, canalul de televiziune Al Arabya transmitand declaratia unui oficial al retelei teroriste, care ar fi sunat la redactie si ar fi spus ca Hamza Rabia nu a murit. Pe de alta parte insa, un cotidian olandez a transmis inca o amenintare internationala a retelei teroriste.

"De Telegraaf" scrie ca unul dintre capii Al-Qaida a transmis ordinul de a trece la actiuni catre filialele din Marea Britanie, Germania, Danemarca, Italia, Olanda, Rusia, Franta, Australia si Japonia. Abu Mussab as-Suri, zis "sirianul", arestat in noiembrie, in Pakistan, este considerat organizatorul exploziilor de anul trecut de la Madrid. Textul amenintarii este cercetat de serviciul de securitate din Olanda, nici o informatie oficiala nefiind data publicitatii pana la autentificare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.