Barack Obama, va sustine proiectul de lege elaborat de o senatoare democrata privind interzicerea vanzarilor, transferurilor, fabricarii si importului a 100 de modele de arme de foc.

"Presedintele Obama sustine activ intentia senatoarei Feinstein privind reintroducerea interdictiilor referitoare la armele de foc", a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney.

Aceasta lege federala adoptata in 1994, in timpul Administratiei Bill Clinton, a expirat in 2004, iar Congresul SUA nu a mai prelungit-o.

Anuntul intervine la cateva zile dupa atacul armat care a avut loc intr-o scoala din statul Connecticut, in care au fost ucise 27 de persoane, dintre care 20 de copii, scrie MEDIAFAX.

Vanzarea, transferul, fabricarea si importul a aproximativ 100 de tipuri de arme de foc ar urma sa fie interzise, conform unui proiect de lege initiat de catre senatoarea Dianne Feinstein. Lista include pusti si pistoale semiautomate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.