Ministrul ecuadorian al Afacerilor Externe, Ricardo Patino, a dezmintit joi ca tara sa a primit o cerere de azil din partea presedintelui sirian Bashar al-Assad, in urma intensificarii violentelor din Siria.

"Dezmint complet. Niciun cetatean sirian nu a cerut azil in Ecuador si cu atat mai putin presedintele sau actual", a declarat Patino intr-un mesaj publicat pe contul sau de Twitter, unde fusese intrebat in legatura cu acest subiect.

Guvernul ecuadorian s-a evidentiat recent prin acordarea azilului politic fondatorului site-ului WikiLeaks, Julian Assange, refugiat la ambasada sa din Londra din iunie, considerandu-l victima unei persecutii de catre Statele Unite din cauza divulgarii de catre site-ul sau a telegramelor diplomatice americane.

Declaratia liderului diplomatiei ecuadoriene intervine dupa ce un purtator de cuvant al Departamentului de Stat american a afirmat miercuri ca propuneri de azil politic pentru Bashar al-Assad au fost facute de state latino-americane, scrie MEDIAFAX.

Facand aluzie la ofertele anterioare de azil pentru Assad, purtatorul de cuvant adjunct al Departamentului de Stat, Mark Toner, a spus ca "aceste state din regiune si din alte zone au propus deja adapostirea lui Assad si a familiei sale daca va hotari sa paraseasca Siria".

Conform zvonurilor aparute in presa, emisari ai presedintelui sirian au vizitat ziliele acestea Cuba, Venezuela si Ecuador, state cu pozitii opuse Washingtonului, pentru discutii despre un eventual azil politic pentru Assad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.