Curtea Suprema Constitutionala din Egipt si-a suspendat activitatea pe termen nedefinit dupa ce, duminica, protestatarii au impiedicat foarte multi magistrati sa intre in birourile lor.

Cladirea in care acestia isi desfasurau activitatea a fost blocata de catre manifestantii care il sustin pe presedintele Mohamed Morsi si sustin decretul acestuia din 22 noimebrie care prevede impiedicarea tuturor autoritatilor judiciare sa intervina in schimbarea unei decizii luate de Consiliul Suhra.

Intr-o declaratie emisa de posturile tv egiptene, Curtea anunta ca "magistratii au fost impiedicati sa intre in cladire pentru exercitarea functiei, au fost bruscati si amenintati de catre protestari".

Suspendarea pe termen nedeterminat a activitatii vine intr-un moment in care Curtea Suprema trebuia sa decida dizolarea a doua comisii, responsabile pentru divergentele privind noua Constitutie si Consiliul Shura, camera superioara a Parlamentului de la Cairo, scrie antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.