Coreea de Nord pare sa se pregateasca pentru un nou test de racheta cu raza lunga de actiune, potrivit imaginilor capturate de operatorul comercial de imagini prin satelit DigitalGlobe Inc.

Aceste noi imagini arata o reluare a activitatii la Sohae (nord-vest), unde a avut loc lansarea - esuata - a unei rachete in aprilie 2012, a anuntat operatorul.

"Dat fiind nivelul de activitate observat", in ceea ce priveste "camioanele, persoanele si cisternele, daca intentioneaza acest lucru, Coreea de Nord ar putea desfasura cea de-a cincea lansare de satelit in cursul urmatoarelor trei saptamani", a adaugat el.

Aceste pregatiri sunt similare cu cele observate inaintea operatiunii din aprilie, potrivit lui.

Racheta din aprilie - Taepodong-2 cu o raza de actiune de 6.700 de kilometri, potrivit expertilor occidentali - trebuia sa lanseze pe orbita un satelit civil potrivi Phenianului, dar Seulul, Washingtonul si aliatii lor au vazut in aceasta o noua etapa in punerea la punct a unei rachete cu focos nuclear, scrie MEDIAFAX.

Coreea de Nord incearca de mai multe decenii sa isi perfectioneze tehnologia in materie. Testele sale s-au dovedit insa putin concludente.

Phenianul a realizat in perioada 2006-2009 doua teste nucleare care i-au adus sanctiuni grele din partea Consiliului de Securitate al ONU.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.