Liderul istoric al palestinienilor Yasser Arafat, care a murit in 2004, a fost exhumat, marti, la Ramallah, in Cisiordania, iar prelevarile de probe din osemintele sale au inceput pentru a se stabili daca acesta a fost iradiat, au anuntat surse palestiniene, citate de AFP.

Operatiunea a inceput la ora 05.00 GMT (07.00 ora Romaniei), marti, in prezenta expertilor francezi, elvetieni si rusi, incepandu-se prelevarea de probe din oseminte, au anuntat aceste surse sub acoperirea anonimatului, transmite MEDIAFAX.

Nicio informatie oficiala nu a putut fi obtinuta.

Muftiul Ierusalimului, Mohamad Hussein, era prezent, marti, in interiorul Mukataa, cartierul general al Autoritatii Palestiniene din Ramallah, unde se afla mormantul lui Arafat. "Trebuia sa fiu prezent la deschiderea mormantului", a declarat acesta pentru AFP.

O ambulanta era parcata in incinta Mukataa, unde se aflau expertii, imbracati in costume albe.

Mormantul a fost izolat cu panouri din plastic albastre. Acesta urmeaza sa fie inchis in cursul zilei de marti, dupa ce va fi oficiata o ceremonie militara.

Expertii internationali incearca sa stabileasca daca liderul palestinian a fost iradiat cu poloniu, ipoteza relansata dupa difuzarea, in iulie, a unui documentar care dezvaluia urme din aceasta substanta radioactiva pe lucrurile personale ale lui Arafat.

Judecatori francezi, sesizati in urma unei plangeri depuse de vaduva lui Arafat, Suha, sunt prezenti la Ramallah.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.