Fortele de ordine au lansat gaze lacrimogene, sambata, in piata Tahrir din Cairo pentru a dispersa manifestantii ce protestau fata de sporirea prerogativelor presedintelui islamist Mohamed Morsi, relateaza AFP.

Circa 30 de corturi au fost instalate in piata, unde opozantii protesteaza de vineri fata de noile prerogative ale lui Morsi, a constatat un jurnalist al AFP.

Potrivit MEDIAFAX, cativa manifestanti prezenti in piata au fost vizati de tiruri cu gaze lacrimogene si au fugit pe strazile laterale.

"Nu vom pleca din Tahrir pana cand nu va avea loc un proces echitabil al ucigasilor revolutiei si pana cand Morsi nu va reveni asupra deciziei", a declarat pentru AFP un manifestant, Mohammed al-Gamal.

"Egiptul intra intr-o noua revolutie deoarece intentia noastra nu este de a inlocui un dictator cu un altul", a adaugat el, referindu-se la revolta populara in cadrul careia a fost inlaturat de putere Hosni Mubarak, in februarie 2011.

Cu o zi inainte, mii de persoane s-au reunit in piata Tahrir, epicentrul revoltei din 2011, la apelul unor personalitati ale miscarii laice si liberale, scandand "Morsi dictator".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.