Sute de persoane au manifestat joi seara la Cairo in semn de sustinere fata de presedintele egiptean Mohamed Morsi, care si-a asumat prerogative sporite.

In centrul capitalei egiptene, sute de manifestanti si-au strigat sustinerea pentru Morsi, fost inalt responsabil al Fratiei Musulmane ales presedinte in iunie.

"Decizia (sa) permite sa facem dreptate martirilor si sa-i obligam pe corupti sa dea socoteala", a apreciat unul dintre ei, Magmoud Sultan.

"Sunt aici pentru a sarbatori deciziile presedintelui", a spus Mahmoud Abbas, in varsta de 29 de ani. "Sunt cu adevarat bucuros. Aceste decizii sunt in favoarea revolutiei" care a inlaturat de la putere, in 2011, regimul lui Hosni Mubarak.

La cativa kilometri departare, sute de manifestanti furiosi se adunasera pentru a denunta anuntul sefului statului.

"Nu am trecut printr-o revolta ca sa inlocuim un dictator cu altul", a declarat Khaled Ali. "Se crede Dumnezeu", a adaugat el.

"Se va face justitie cand Mohamed Morsi va pleca", a spus Alaa Zaoua, purtand o pancarta pe care putea fi citita inscriptia "Mohamed Morsi Mubarak".

Decizia prezidentiala a fost luata cu o zi inainte de organizarea unor protestele prevazute in Piata Tahrir din Cairo, cu scopul de a cere dreptate pentru sute de persoane ucise in cursul revolutiei din ianuarie-februarie 2011, scrie MEDIAFAX.

Morsi a decis joi sa isi sporeasca considerabil puterea, un anunt pe care l-a justificat prin "apararea revolutiei", dar care i-a adus calificativul de "noul faraon" din partea opozitiei.

"Declaratiile constitutionale, deciziile si legile emise de presedinte sunt definitive si nu sunt supuse apelului" in asteptarea unei noi Constitutii, conform declaratiei prezidentiale.

Citeste si:
Bianca Drăgușanu vrea să își topească acidul din buze. De ce a luat...
Bianca Drăgușanu vrea să își...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.