Regina Marii Britanii va adauga in curand la Colectia Regala prima tableta, care ii va fi prezentata in curand pe post de "capsula digitala" ce cuprinde secvente video, fotografii si texte legate de cele sase decenii de domnie ale Elisabetei a II-a.

Fisierele multimedia reprezinta amintiri din ultimii 60 de ani trimise de 37.000 de persoane din 66 de tari, printre care si printul Harry.

Organizatorii au adunat 80.000 de fisiere, cu o marime totala de 150 de gigabytes, insa spatiul de stocare disponibil pe modelul de tableta ales, produs de Samsung, a limitat galeria la 60 de fisiere.

Selectia a fost efectuata de un juriu format din directorul general al Royal Photographic Society si de Royal Librarian.

Toate cele 80.000 de fisiere vor fi disponibile online, galeria fiind denumita "The Diamond re(Collection)", amintind de Jubileul de Diamant sarbatorit in acest an de regina, scrie MEDIAFAX.

Voluntarii au avut la dispozitie un site si o aplicatie pentru dispozitive mobile pentru transmiterea propunerilor.

Evenimentul cel mai des intalnit in "memoriile" trimise de participanti este nunta din 2011 a Primtului William cu Kate Middleton.

"Natura digitala a acestui proiect a impus prezentarea unui dispozitiv digital Majestatii Sale, iar regina va putea apasa «play» pe tableta pentru a viziona un videclip cu cele mai bune propuneri din proiectul capsulei digitale pregatit cu ocazia Jubileului", a declarat Danny Sriskandarajah, directorul organizatiei caritabile Royal Commonwealth Society, organizatorii proiectului.

Organizatia noteaza ca a luat in calcul folosirea unui iPad de la Apple, dar a optat in final pentru o tableta Samsung Galaxy Note 10.1. Tableta va fi inmagazinata in Colectia Regala de la Castelul Windsor. Colectia cuprinde deja alte produse digitale, precum PC-uri si DVD-uri, precum si obiecte de arta, mobilier si altele. Colectia este incredintata fiecarui suveran, care este responsabil de imbogatirea ei pentru succesori si natiune.

Citeste si:
Care este cauza oficială a morții Reginei Elisabeta a II-a. Ce se...
Care este cauza oficială a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.