Vaticanul va face public un controversat document privind politica bisericii romano-catolice cu privire la homosexualitatea in randul preotilor. Biserica sustine ca practicile homosexuale ar trebui sa fie o piedica pentru cei care vor sa devina preoti. Dar, conform documentului, cei care rezista tentatiilor homosexuale cel putin trei ani pot fi admisi in preotie.
In document se scrie ca biserica respecta persoanele care au "tendinte homosexuale", dar ca nu poate accepta in randurile sale pe cei care au astfel de tendinte sau sprijina asa numita cultura gay.
In continuare, se mentioneaza insa, ca daca aceste persoane rezista tentatiilor homosexualitatii cel putin trei ani, pot deveni preoti.
Corespondentul BBC la Vatican apreciaza ca desi documentul e foarte nuantat, este clar ca politica bisericii este sa nu hirotoniseasca homosexuali.
Criticii documentului - din care au aparut deja fragmente in presa - spun ca nu exista nici o reglementare care sa interzica homosexualilor sa devina preoti.
De cealalta parte, organizatiile care apara drepturile minoritatilor sexuale sustin ca biserica ar folosi homosexualii drept tapi ispasitori pentru scandalurile de abuz sexual.
Biserci Romano-Catolica din Statele Unite trebuie sa plateasca zeci de milioane de dolari despagubire unor tineri care au fost abuzati sexual de preoti, in timp ce in alte cazuri similare se asteapta o decizie.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.