Ca raspuns la tirurile de obuze lansate din Siria, Israel a trimis, duminica, obuze de artilerie spre teritoriul sirian, pentru prima data din 1973.

Potrivit realitatea.net, duminica dimineata, mai multe obuze de mortiera au fost lansate din Siria spre Platoul Golan, zona controlata de Israel, armata israeliana raspunzand in mod similar..

Vineri, autoritatile israeliene l-au somat pe presedintele Siriei, Bashar Al-Assad sa evite lansarea de obuze in zona Platoului Golan, in caz contrar, Irsaelul fiind pregatit sa se apere.

Acest avertisment vine in urma lansarii, in ultima saptamana, a mai multe obuze de mortiera din Siria spre teritoriile israeliene.

"In cazul in care conflictul din Siria se va extinde in directia noastra, vom sti cum sa aparam cetatenii statului Israel si suveranitatea israeliana", au afirmat oficialii israelieni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.