Mii de soferi au asteptat vineri seara, ore in sir, pana tarziu in noapte, pentru un plin de benzina, o situatie ce nu s-a mai intalnit de la criza petrolului din 1973.

Doar o parte din benzinarii erau deschise si asteptau sa fie aprovizionate in cursul noptii, conducatorii auto asteptand rabdatori la cozi de pana la doi kilometri, iar persoanele venite cu bidoane asteptand in frig in siruri separate. Echipaje de politie asigurau ordinea la fiecare benzinarie, scrie mediafax.ro.

Criza benzinei este o alta problema pentru newyorkezi, dupa lipsa de curent cu care s-au confruntat imediat dupa trecerea uraganului la inceputul saptamanii, distrugerile materiale provocate de ape si lipsa transportului in comun.

Curentul electric a inceput sa fie restabilit, vineri, in parti din sudul Manhattanului, compania de electricitate Con Edisson anuntand ca toti consumatorii din zona vor avea current pana sambata seara.

Insa pentru celelalte zone afectate de pene de curent extinse - Brooklyn, Westchester si Staten Island - restabilirea liniilor de curent ar putea sa mai dureze o saptamana.

Citeste si: New York, la mila dezastrelor naturale in anii urmatori


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.