Patru nave guvernamentale chineze au intrat vineri in apele teritoriale ale insulelor administrate de Japonia, dar revendicate de China, a anuntat paza de coasta nipona.

Potrivit MEDIAFAX, aceste nave de supraveghere maritima au intrat in jurul orei locale 11.30 (4.30, ora Romaniei) in zona de 22 de kilometri care inconjoara insulele Senkaku din Marea Chinei de Est (denumite Diaoyu de catre Beijing), a precizat paza de coasta.

Acestea au fost reperate in apropiere de insula Uotsuri, principala din acest mic arhipelag care a generat o deteriorare serioasa a relatiilor dintre Beijing si Tokyo in ultimele doua luni.

Tensiunea a crescut de la inceputul lunii septembrie, dupa ce Guvernul japonez a decis sa achizitioneze mai multe dintre aceste insule de la proprietarul lor privat nipon.

Imediat, Beijingul a decis sa trimita sase nave spre arhipelag, in timp ce pe teritoriul Chinei au avut loc, timp de o saptamana, manifestatii antijaponeze, uneori violente, cu aprobarea tacita a autoritatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.