Sudanul a solicitat miercuri Consiliului de Securitate sa condamne Israelul pentru un raid impotriva unei uzine militare din apropiere de Khartoum.

Ambasadorul sudanez Daffa-Alla Elhag Ali Osman a acuzat de asemenea statul evreu de implicare in conflictul din Darfur (vestul Sudanului).

Guvernul sudanez a acuzat miercuri Israelul ca a bombardat o uzina militara la Khartoum, provocand doi morti, la 18 luni dupa ce a mai acuzat statul evreu in cazul unui raid la Port-Sudan. O serie de explozii urmate de un incendiu s-au produs in noaptea de marti spre miercuri la uzina militara Yarmuk din sudul capitalei sudaneze, scrie MEDIAFAX.

Israelul nu a reactionat la aceste acuzatii.

"Patru aparate israeliene au patruns in spatiul nostru aerian si au realizat acest atac teribil", a afirmat ambasadorul in cadrul unei dezbateri a Consiliului de Securitate asupra conflictului din Darfur.

"Solicitam Consiliului de Securitate sa condamne acest atac care constituie o incalcare flagranta a conceptului de pace si securitate", a declarat acesta, afirmand ca Israelul "ameninta pacea si securitatea in toata regiunea".

Acesta a mai acuzat Israelul ca armeaza rebelii din Darfur in lupta impotriva Khartoum si ca sustine transportul liderilor rebeli. "Va solicitam sa puneti capat acestei implicari externe in conflictul din Darfur", a declarat ambasadorul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.