Emisarul international Lakhdar Brahimi, care tocmai si-a incheiat vizita in Siria, a afirmat ca Guvernul sirian a acceptat un armistitiu in perioada sarbatorii musulmane Al-Adha, care incepe vineri si dureaza patru zile.

Brahimi, care s-a exprimat in fata jurnalistilor la Cairo, a adaugat ca "majoritatea" liderilor rebeli care l-au contactat au acceptat, de asemenea, cererea lui privind respectarea unui armistitiu. Guvernul sirian urmeaza sa isi anunte acordul intr-un comunicat ce va fi publicat cel mai tarziu joi seara, potrivit lui.

In cazul in care acest armistitiu va fi respectat in mod real, va fi vorba despre prima incetare a focului intre militari si rebeli in cadrul acestui conflict armata care afecteaza Siria de 19 luni, scrie MEDIAFAX.

"Guvernul sirian a acceptat un armistitiu in zilele (sarbatorii) Aid (al-Adha)", a declarat Brahimi, in urma unei reuniuni, la Cairo, cu secretarul general al Ligii Arabe, Nabil al-Arabi, adaugand ca "majoritatea" liderilor rebeli contactati au anuntat ca vor respecta de asemenea armistitiul.

"In cazul unui succes al acestei initiative modeste, vom putea crea un armistitiu pe o perioada mai lunga si vom lansa procesul politic", a apreciat emisarul.

La Damasc, Ministerul sirian de Externe a anuntat ca o decizie finala cu privire la armistitiu va fi adoptata joi. "Conducerea armatei studiaza o incetare a operatiunilor militare in cursul (sarbatorii Aid) al-Adha, iar decizia finala va fi luata maine, joi", a anuntat ministerul intr-un comunicat scurt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.