Mitt Romney si-a exprimat marti seara, cu mai putin de doua saptamani inaintea alegerilor prezidentiale, dezaprobarea fata de unele declaratii despre viol ale unui candidat republican la Senat.

Gafa candidatului din Indiana Richard Mourdock, in opinia caruia sarcini in urma unor violuri sunt "o vointa a lui Dumnezeu", i-a oferit presedintelui democrat Barack Obama oportunitatea sa il atace din nou pe rivalul sau cu privire la viziunea asupra drepturilor femeilor, cu scopul de a incerca sa le atraga voturile in cadrul scrutinului de la 6 noiembrie.

Richard Mourdock a declarat in cadrul campaniei sale ca viata incepe inca din momentul conceptiei si ca se opune oricarei recurgeri la avort, cu excepta situatiei cand viata mamei este in pericol.

Obama il acuza pe adversarul sau ca sufera de "romnezie"

"Mi-am pus aceasta intrebare mult timp, dar mi-am dat seama ca viata este aceasta ofranda a lui Dumnezeu si cred ca, in pofida faptului ca viata incepe in aceasta situatie oribila care este violul, ea este un lucru care rezulta din vointa lui Dumnezeu", a spus Mourdock, scrie MEDIAFAX.

Echipa de campanie a lui Mitt Romney a vrut sa se distanteze de aceste declaratii, purtatorul de cuvant Andrea Saul precizand ca fostul "guvernator Romney este in dezacord cu declaratiile lui Richard Mourdock, care nu reflecta pozitia sa asupra acestui subiect".

Romney s-a declarat impotriva avortului, cu exceptia cazurilor de viol si a situatiei in care viata mamei este in pericol.

Presedintele Barack Obama ii acuza de mult timp atat pe Romney, cat si pe alti republicani, ca impartasesc pozitii extreme fata de avort, dar si fata de alte drepturi ale femeilor.

In contextul in care cei doi candidati se afla cot la cot in sondaje, femeile ar putea reprezenta un element crucial in inclinarea unui stat sau altul in favoarea unuia dintre candidati pe 6 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.