Uri Geller, cunoscut ca "omul care indoaie linguri", a dat o mana de ajutor incheierii conflictului din Orientul Mijlociu.

La calmarea conflictul dintre israelieni si palestinieni a contribuit nu numai diplomatia si implicarea comunitatii internationale. Conform unor dezvaluiri ale unor diplomati elvetieni, un aport substantial la "ingroparea securii razboiului" l-au avut si puterile paranormale ale celebrului Uri Geller, un israelian capabil sa indoaie linguri cu o singura privire.

Israelianul Uri Geller, celebru pentru capacitatile sale paranormale cu ajutorul carora - intre altele - indoaie linguri cu puterea mintii, a "mediat" acordul istoric intre doua organizatii neguvernamentale de binefacere din Israel si Palestina, sustine AFP, citand surse diplomatice care au luat parte la negocieri.

Semiluna Rosie Palestiniana si organizatia israeliana Magen David Adom au semnat la inceputul acestei saptamani, la Geneva, un acord de cooperare care va facilita cooperarea intre aceste organizatii si Crucea Rosie.

Uri Geller este presedintele asociatiei Prietenii Magen David Adom, care colecteaza fonduri pentru organizatia israeliana. "El a contribuit la destinderea atmosferei cu talentele care i se cunosc, conducand negocierile catre acord printr-un numar considerabil de linguri indoite", a explicat ministrul afacerilor externe elvetian, Micheline Calmy-Rey, implicarea celebrului israelian.

De asemenea, Geller "l-a ajutat pe fiecare sa se concentreze asupra obiectivului principal si sa depaseasca divergentele asupra detaliilor", a adaugat seful diplomatiei elvetiene.

La ceremonia de semnare a acordului, Uri Geller si-a etalat inca o data puterile, contestate de unii oameni de stiinta, indoind o lingura prin simplul contact, sub privirile presedintelui Semilunii Rosii, palestinianul Younis al-Khatib. "Este o problema de vointa", a afirmat Geller. De asemenea, israelianul i-a promis oficialului palestinian ca, folosindu-se de puterile sale paranormale, il va determina sa se lase si de fumat.

Cine este Uri Geller?

Uri Geller a devenit cunoscut la nivel mondial ca un personaj cu puteri psihice iesite din comun. El a inceput sa devina renumit dupa mai multi ani de demonstratii in cluburile de noapte din Israel. Cu timpul, spectacolele sale au inceput sa fie difuzate de televiziunile din intreaga lume, in special in anii ‘70. Specialitatea sa este indoirea obiectelor de metal cu ajutorul puterilor mentale. La sfarsitul anilor ‘80 el s-a retras din viata publica. La ora actuala el sustine ca isi castiga existenta folosindu-si darurile pentru a gasi petrol si aur pentru companiile care activeaza in acest domeniu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.