Presedintele sirian Bashar al-Assad a decretat marti o "amnistie generala", excluzand infractiunile comise de "teroristi", cuvant folosit de regim pentru a desemna rebelii.

Seful statului, ale carui trupe sunt implicate intr-un conflict sangeros impotriva insurgentilor, a "decretat o amnistie generala pentru infractiunile comise inainte de 23 octombrie" 2012, dar le-a exclus pe cele comise de "teroristi".

Decretul promulgat exclude, de asemenea, "infractorii fugari", cu exceptia cazurilor in care se predau, a anuntat televiziunea, potrivit MEDIAFAX.

Record sangeros in Siria: Peste 300 de morti, intr-o singura zi

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), zeci de mii de civili au fost detinuti si alte cateva mii au disparut in inchisorile regimului de la inceputul revoltei impotriva lui Assad, la 15 martie 2011, fara a numara miile de soldati care au incercat sa dezerteze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.