Conform studiilor realizate, a fost descoperita care tara are cea mai buna educatie din intreaga lume. Care este secretul succesului sau?

Copiii finlandezi vor deveni cei mai pregatiti profesionisti din lume, potrivit unor date recente.

Din momentul in care Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica a inceput in 2000 elaborarea Raportului pentru evaluarea elevilor (PISA), Finlanda a acaparat primele locuri ale podiumului in Europa, datorita excelentului sau nivel educativ, scrie evz.ro.

Copiii incep scoala la varsta de sapte ani si pe durata primilor sase ani ai scolii primare, copiii au la toate materiile sau la majoritatea lor, acelasi profesor care vegheaza ca niciun elev sa nu ramana exclus, acesta fiind modul in care se urmareste consolidarea stabilitatii emotionale a elevilor si increderea in fortele proprii.

Pe durata acestor ani, nu se cauta incurajarea concurentei intre elevi, nici a comparatiilor competentelor. Nici macar nu se acorda note.

Sistemul acesta pare sa fuinctioneze din moment ce diferenta dintre cel mai bun si cel mai slab elev este extrem de mica, cea mai mica din Europa, conform businessinsder.com.

La scoala generala, elevii finlandezi au parte de 75 de minute de pauza pe zi. Curicula nationala reprezinta mai degraba un set de "indicatii" decat o programa bine pusa la punct. Profesorii si invatatorii sunt liber sa foloseasca aceste indicatii dupa cum isi doresc sau cred de cuviinta.

Singurul test standardizat (gen Evaluare Nationala sau Bacalaureat) impus elevilor se da la varsta de 16 ani, iar in urma acestuia 93% din elevii finlandezi vor absolvi liceul.

66% dintre absolventii de liceu ajung la facultate, aceasta fiind cea mai inalta rata din Europa.

Citeste si: Cine are carte, are parte: Cele mai inteligente zece natiuni


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.