Vicepresedintele sirian Farouk al-Shareh "este un om integru" si ar putea sa il inlocuiasca pe Bashar al-Assad la conducerea unui Guvern de tranzitie in Siria.

"Farouk al-Shareh este un barbat de cuvant si moral si nu a participat la masacrele din Siria. Nimeni altcineva nu cunoaste mai bine sistemul" sirian, a declarat pentru postul public de televiziune TRT.

Ministrul turc a subliniat ca opozitia siriana "inclina sa il accepte pe al-Shareh" ca viitor conducator al administratiei siriene.

Sunnitul Farouk al-Shareh este un om de incredere al regimului si a fost, timp de peste 15 ani, seful diplomatiei siriene, inainte de a deveni vicepresedinte, in 2006.

Informatiile privind fuga sa, in august, au fost dezmintite de regimul de la Damasc, dar unele personalitati ale opozitiei sustin ca acesta s-ar afla sub supraveghere, scrie MEDIAFAX.

Davutoglu s-a declarat convins ca vicepresedintele sirian se afla in continuare in Siria.

Relatiile dintre Damasc si Ankara sunt marcate de tensiuni de la inceputul revoltei in Siria, in martie 2011, si au cunoscut o deteriorare brusca dupa tirurile siriene de la frontiera turca din cursul acestei saptamani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.