Obuze de artilerie au fost lansate din nou, vineri seara, din Siria spre Turcia, fara insa a provoca victime, armata turca ripostand inca o data.

Armata turca a ripostat sambata dimineata la un nou tir de artilerie provenit din Siria si indreptat spre provincia Hatay (sud-est) dar care nu a provocat victime, a anuntat o sursa oficiala..

"Un obuz de tun a aterizat astazi (sambata) la ora 07.00 (07.00 ora Romaniei) la 50 de metri in interiorul teritoriului turc, pe un teren viran situat la 700 de metri de satul Guvecci si la 300 de metri de un post de jandarmerie", afirma un comunicat al guvernatoratului din Hatay.

Armata turca a ripostat cu patru salve de mortier, subliniaza textul, care adauga ca tirul, provenind de la o baterie a fortelor guvernamentale, a vizat rebelii sirieni aflati in apropierea frontierei turco-siriene.

De la incidentul produs miercuri si soldat cu moartea a cinci civili turci intr-un sat de frontiera, Turcia raspunde sistematic cu tiruri de artilerie la tirurile siriene.

Guvecci este situat la frontiera siriana. In satul sirian vecin, Khirbet al-Joz, au loc lupte intre insurgentii din Armata Siriana Libera (ASL) si armata regimului, anuntase anterior agentia turca Anatolia.

Coloane de fum se ridicau sambata din unele locuinte din acest sat sirian, adauga Anatolia.

Consiliul de Securitate al ONU condamna tirurile siriene in Turcia

Noul incident intervine in contextul atacului care a avut loc miercuri in zona de frontiera turco-siriana. Miercuri, obuze lansate din Siria au cazut in satul Akcakale, omorand cinci civili. In replica, armata turca a atacat pozitii militare de pe teritoriul sirian, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.