Partidul Socialist European l-a ales sambata, la Bruxelles, in functia de presedinte pe fostul premier bulgar Serghei Stanisev, care va fi secondat de francezul Jean-Christophe Cambadelis. 

Potrivit MEDIAFAX, reuniti in Congres la Bruxelles, aproximativ 350 de delegati PSE provenind din cadrul a 34 de partide de stanga europene l-au ales fara surpriza pe Stanisev, care asigura presedintia interimara de aproximativ un an, dupa plecarea danezului Poul Nyrup Rasmussen.

In varsta de 46 de ani, Stanisev, presedintele Partidului Socialist Bulgar (PSB, fostul partid comunist) si fost sef de Guvern in perioada 2005-2009, a obtinut 91,3% din sufragii, fiind singurul candidat la postul de presedinte.

"Principala noastra ambitie este sa redam speranta cetatenilor europeni, pentru ca ei sa aiba din nou incredere in proiectul european, care este vocea unui viitor mai bun", a declarat Stanisev. "Noi credem ca o alternativa la austeritate nu este doar posibila, ci necesara", a subliniat el, referindu-se la politicile de austeritate economica urmate de cele mai multe tari din Uniunea Europeana (UE).

Din cadrul noii conduceri PSE face parte si francezul Jean-Christophe Cambadelis, care devine primul vicepresedinte insarcinat cu "manifestul" si alegerile europene din 2014. "Ambitia noastra este de a deveni majoritari in Europa si in Parlamentul European (PE), cu scopul de a reorienta politica europeana", a declarat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.