Lupte de o amploare "fara precedent" si "pe mai multe fronturi" zguduiau vineri orasul Alep, al doilea ca importanta din Siria, unde rebelii anuntasera cu o zi inainte o batalie "decisiva".

"Lupte fara precedent nu incetau sa se dea inca de joi. Inainte, confruntarile se desfasurau pe una sau pe doua artere dintr-un sector, iar acum sunt pe mai multe fronturi", a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, presedintele Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

In cartiere din centrul orasului controlate de regim si pana in prezent ferite de confruntari, cum ar fi Souleimaniye si Sayyed Ali, locuitorii au relatat ca s-au inregistrat tiruri de arma "fara precedent".

"Confruntarile si tirurile de arma nu s-au oprit, toata lumea era terorizata. Nu am auzit niciodata asa ceva", a afirmat Ziad, in varsta de 30 de ani, care locuieste si lucreaza in Souleimaniye.

Potrivit OSDO si locuitorilor, aceste cartiere au fost tinta unor tiruri de mortier de o intensitate iesita din comun lansate de rebeli.

"Este pentru prima data cand vad asa ceva la Sayyed Ali. De obicei, auzim doua sau trei tiruri de arma, dar in aceasta noapte au fost fara precedent", a afirmat un locuitor sub protectia anonimatului, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, cartierele controlate de rebeli, in special in est, erau bombardate de armata fara incetare de joi, a constatat corespondentul AFP.

In aceste zone, bombardamentele sunt urmate de tiruri de arme automate aproape fara intrerupere, a constatat jurnalistul in cursul diminetii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.