Dupa patru luni la conducerea tarii si incercarea ratata de a-l demite pe Basescu, primul ministru roman Victor Ponta este atacat si din afara granitelor, coalitia sa aflandu-se intr-o situatie dificila inaintea alegerilor din decembrie.

Potrivit unei analize politice a mandatului lui Victor Ponta efectuat de Reuters, social-democratul de stanga parea ca are totul cand a devenit cel mai tanar premier din UE in mai.

In momentul de fata, insa, situatia s-a schimbat radical.

Mandatul lui Ponta de pana acum a fost domniat de incercarea partidului sau de a-l da jos pe Traian Basdecu, in loc sa se ocupe de numeroasele probleme a celei mai sarace tari din UE. Acest lucru a provocat conflict cu juridicul, ingrijorare la Bruxelles si nesiguranta in randul investitorilor.

Bruxelles-ul monitorizeaza respectarea statului de drept in Romania si masurile anti-coruptie, iar tara este in continuare exclusa din spatiul Schengen.

"Speram ca dupa alegerile din Decembrie, tulburarile politice sa se sfarseasca si autoritatile sa se concentreze mai mult pe imbunatatirea situatiei economice a tarii", a declarat pentru Reuters Grzegorz Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, un fond de 3,4 miliarde de euro care detine actiuni in cateva zeci de companii romanesti, scrie HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.