Facand trimitere la declaratiile presedintelui Comisiei pentru Sanatate din Parlamentul Ucrainei, Tatiana Bahteeva, UNIAN informeaza ca principalele cauze ale mortalitatii in Ucraina sunt cancerul si bolile cardiovasculare.

Potrivit declaratiilor sale, populatia din Ucraina scade intr-un ritm alarmant inregistrand cel mai mare declin din Europa, anual mor 700 de mii de ucrainieni.

"In ultimii 15 ani, populatia Ucrainei a scazut cu sapte milioane de oameni, de la 52 de milioane la 45 de milioane", a explicat Bahteeva. Aceasta a subliniat ca declinul populatiei Ucrainei are loc din cauza modului de viata total nesanatos pe care il duc cetatenii acestei tari. "Mancarea nesanatoasa de tip fast-food, alcoolul, tigarile, drogurile, sunt doar cativa din factorii care duc la crearea unui astfel de fenomen demografic, scrie economica.net.

Bahteeva a conchis spunand ca este de-a dreptul alarmant ca peste 14 milioane de oameni sufera de boli cardiovasculare si 1 milion de ucrainieni sunt bolnavi de cancer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.