Ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean, a avut miercuri, 26 septembrie, o intrevedere bilaterala cu omologul irakian, Hoshyar Zebari, in marja celei de-a 67-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU.

Au fost abordate aspecte de interes pentru aprofundarea cooperarii bilaterale si in plan multilateral, cu accent pe dialogul politic la nivel inalt si participarea agentilor economici romani la reconstructia economica a Irakului.

A fost confirmata, de ambele parti, dorinta dezvoltarii cooperarii pe o gama cat mai larga si substantiala de subiecte de interes. Ministrul Zebari a exprimat gratitudinea pentru sprijinul constant si concret acordat de Romania inca de la inceputul procesului de reconstructie a Irakului, inclusiv in domeniul institutional si al formarii de cadre specializate, potrivit unui comunicat de presa.

Cei doi interlocutori au stabilit continuarea demersurilor pentru realizarea in scurt timp a unei vizite oficiale a presedintelui irakian la Bucuresti. Ministrul roman al afacerilor externe a acceptat invitatia omologului sau de a efectua o vizita oficiala in Irak.

Ministrul Zebari a salutat proiectul deschiderii biroului consular al Romaniei la Erbil si a dat asigurari ca va sprijini propunerile concrete de cooperare ale partii romane, inclusiv cele legate de infratirea unor orase precum Bagdad si Bucuresti sau Erbil si Brasov.

Ministrul afacerilor externe al Romaniei a marcat in mod simbolic stransele legaturi stabilite intre cele doua tari, oferindu-i ministrului Zebari o placheta comemorativa, simbol al aniversarii a 150 de ani de diplomatie romaneasca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.