Meseria de profesor vine cu multe avantaje in statul chinez.

In primul rand este vorba despre respect. In China, profesoratul a fost vazut dintotdeauna ca o meserie respectata, o traditie ramasa in urma Confucianismului. In al doilea rand, profesorii chinezi primesc cadouri, unele dintre ele fiind foarte scumpe.

10 Septembrie este Ziua Profesorilor, iar in aceasta zi cadrele didactice sunt rasfatate la extrem. Parintii chinezi cred ca fac un bine copiilor lor daca nu se zgarcesc la cadouri. 60% dintre parinti marturisesc ca au cheltuit inre 30 si 50 de dolari pentru atentii pentru profesori, conform unui sondaj realizat de ziarul Wuhan Morning Post, citat de Business Insider.

"Am vazut o fetita carand dupa ea doua genti Gucci cand imi conduceam copilul la scoala" a declarat un blogger, citat de ziarul China Times.

In zonele urbane mai bogate, parintii nu ezita sa puna in mainile profesorilor plicuri rosii cu bani. Traditional, acestea sunt oferite cu ocazia sarbatorilor sau a ocaziilor speciale, iar suma din plicurile rosii poate sa ajunga pana la 1.600 de dolari.

Un parinte explica:

"Inainte sa incep sa ofer plicurile rosii, fetita mea venea acasa plangandu-se ca este infometata. Acum vine si-mi spune ca este satula. De fiecare cand profesorul primeste un plic, fiica mea se intoarce cu laude. Acum m-am conditionat - daca fiica mea are probleme la scoala, ma gandesc daca nu este momentul sa mai dau un plic".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.