Sute de persoane au manifestat in mai multe tari arabe fata de un film considerat jignitor la adresa islamului, care a provocat miercuri un atac impotriva consulatului Statelor Unite in Libia.

Mai multi manifestanti care protesteaza fata de un film despre islam au luat cu asalt joi ambasada Statelor Unite la Sanaa. La ambasada SUA din Yemen, politia a tras in aer pentru a incerca sa disperseze manifestantii insa acestia au patruns in ambasada si au incendiat vehiculele parcate in curte.

Manifestantii purtau steaguri cu negru si alb ale acestei miscari si au ars drapelul american strigand “Allah Akbar” (Allah este cel mai mare), scandand sloganuri ostile Statelor Unite, scrie adevarul.

La Cairo, 200-300 de militanti si simpatizanti islamisti au manifestat in fata ambasadei americane, protejati de un important dispozitiv politienesc.

In Maroc, aproximativ 400 de persoane au manifestat in apropierea consulatului Statelor Unite la Casablanca.

Proteste au avut loc si in fata ambasadei americane la Khartoum si in enclava palestiniana Gaza, unde zeci de persoane au incendiat in fata sediului ONU drapele americane si fotografii ale lui Terry Jones.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.