Politia canadiana a destructurat o retea internationala care recruta persoane din Romania pentru a le coopta in vederea comiterii de furturi in provinciile Ontario si Quebec, relateaza postul de televiziune CBC News.

Politia regionala din Durham a anuntat ca au fost acuzate 34 de persoane, iar 28 dintre acestea sunt in arest. Reteaua ar fi recrutat persoane din Romania pentru a merge in Canada, unde sa solicite statut de refugiat si sa aplice pentru asistenta sociala, initial in Toronto si in imprejurimi. Ulterior, acestea erau cooptate intr-o operatiune de furt si frauda si erau obligate sa predea toate profiturile liderilor retelei.

Misiunea suspectilor era sa urmareasca persoane pe strazi si in magazine, sa le distraga atentia si sa le fure bunuri de valoare, cum ar fi bijuterii.

Potrivit politiei, reteaua implica peste 400 de persoane. "Aceasta este de departe cea mai ampla investigatie de acest fel din regiunea Durham", a declarat seful politiei locale Mike Ewles in cadrul unei conferinte de presa sustinute miercuri.

Operatiunea, denumita Proiectul Mansfield, a inceput in noiembrie 2011. Politia sustine ca in august anchetatorii au fost aproape de patru suspecti principali care locuiau in Pickering, Ontario, si Toronto, dar doi dintre ei au fugit in Europa. Pe numele acestora au fost emise mandate de arestare, scrie MEDIAFAX.

Oficialii din cadrul serviciilor sociale au calculat ca persoanele identificate in aceasta investigatie au primit peste doua milioane de dolari prin diverse programe de ajutor social incepand din ianuarie. Anchetatorii au confiscat in total 85.000 de dolari si produse furate, precum si carti de credit. Peste un milion de dolari ar fi fost transferati in stainatate, afirma politia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.