Consiliul Afacerilor Interne al CE care se va intruni pe data de 19 septembrie 2012 ar trebui sa ia o decizie privind accesul Romaniei in Spatiul Schengen.

Oficialii Ministerului Administratiei si Internelor au precizat ca Romania este pregatita sa adere la Spatiul Schengen insa ne lovim de opozitia Germaniei si a Olandei.

Seful Departamentului Schengen, Marian Tutilescu, a declarat ca din cele 11 cerinte principale ale Uniuni Europene, 10 au fost indeplinite.

"Ulltima cerinta tine exclusiv de competentele Parlamentului, care, de altfel, a intrat luni in sesiune si care va avea, probabil, in vedere si aceste probleme", a explicat chestorul Tutilescu.

"Din punctul meu de vedere, avem toate sansele sa fim acceptati in Schengen. Progresele justitiei din ultimii cinci ani sunt semnificative si ar indeplini si cerinta Olandei, care presupune doua rapoarte pozitive consecutive", a mai adaugat acesta, potrivit evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.