Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca aderarea Romaniei la Schengen a devenit o problema psihologica a tarii noastre si si-a exprimat speranta ca deciziile politice din UE privind acest subiect vor lasa loc deciziei corecte.

Victor Ponta a facut aceste consideratii la Reuniunea anuala a Diplomatiei Romane, desfasurata la Palatul Parlamentului, transmite MEDIAFAX.

"Nu sunt atat de suparat sau de tulburat de ceea ce, iata de mai mult de un an, devine, intr-un fel, o problema psihologica a Romaniei, aderarea la spatiul Schengen. Sunt convins ca Romania, care indeplineste de mult toate criteriile tehnice si toate standardele solicitate tarilor europene, va deveni membru al spatiului Schengen si ca deciziile poltice de anul trecut, eventual de anul acesta, care au intarziat aceasta aderare, la un moment dat vor da loc liber realitatilor, faptului ca din punct de vedere tehnic, dupa investitii foarte mari pe care tara noastra le-a facut, putem asigura la standarele cele mai inalte forntiera de est a UE si ca deciziuile poltice la un moment dat vor lasa loc decizei corecte", a afirmat primul-ministru.

El a adaugat ca aderarea sau neaderarea la Spatiul Schengen nu e o problema de politica interna, din care cineva sa aiba de castigat.

De asemenea, Ponta a declarat ca politica externa a Romaniei ramane pe coordonatele stabilite de mult, precizand ca aceste coordonate raman neschimbate indiferent de schimbarile politice interne.

"Politica externa a Romaniei ramane pe coordonatele stabilite de mult (...) Aceste coordonate raman neschimbate indiferent de schimbarile politice interne", a spus Ponta.

El a mentionat, in acest context, apartenenta la NATO, la UE, parteneriatele strategice, integrarea Moldovei in NATO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.