Un octogenar a decedat de febra denga, marcand reaparitia in Grecia, dupa 85 de ani, a acestei boli virale transmise de tantari, a anuntat marti Centrul de control si preventie a bolilor (Keelpno).

Barbatul, originar din Agrinion, vestul tarii, a decedat pe 30 august la spitalul din Patras, nordul peninsulei Peloponez, a informat Keelpno intr-un comunicat.

Febra denga "a fost eradicata de la ultima epidemie cunoscuta cu aceasta boala care a afectat tara in perioada 1927-1928", dar, dupa 2003, autoritatile sanitare au remarcat aparitia in tara a tantarului-tigru, considerat purtatorul virusului, adauga Keelpno.

Aceasta insecta tropicala a colonizat aproximativ 20 de tari europene in 12 ani, in special in jurul Marii Mediteranene, dar si o parte din Germania, Belgia si Olanda.

Keelpno a anuntat ca va trimite o echipa in regiunea Agrinion pentru a examina mai ales necesitatea pulverizarii cu insecticide.

Cazuri izolate de infectie autohtona cu virusul febrei denga, potential mortala in forma sa mai severa, au fost semnalate in ultimii ani in Franta si Croatia, scrie MEDIAFAX.

Keelpno a lansat, de asemenea, in iulie o alerta in privinta virusului West Nile, transmis tot de tantari, dupa mai multe cazuri de infectie semnalate in suburbia Atenei, indemnand cu aceasta ocazie la masuri de preventie, printre care utilizarea insecticidelor si indepartarea apei statute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.