Patru bulgari care transportau aproximativ 500 de kilograme de cocaina provenita din Venezuela au fost arestati luni in apropiere de insulele Canare, a anuntat ministrul bulgar de Interne Tvetan Tvetanov.

"Doua dintre cele patru persoane arestate, intre care o tanara in varsta de 26 de ani, sunt cunoscute de organele de securitate pentru trafic de hasis cu destinatia Spania", a declarat Tvetanov pentru postul public de televiziune BNT.

Cetateni spanioli si latino-americani au fost, de asemenea, implicati in acest trafic de cocaina, potrivit ministrului.

Drogurile erau ascunse sub puntea unui iaht si urmau sa fie transferate pe un altul, gol, a precizat televiziunea, potrivit MEDIAFAX.

"Cele doua iahturi, care navigau sub pavilion britanic, apartin unor cetateni bulgari care locuiesc in Marea Britanie", a subliniat Tvetanov.

In urma cu doua saptamani, o nava de transport bulgara a fost interceptat la aproximativ 80 de kilometri in largul portului Cadix, in sudul Spaniei, cu trei tone de cocaina la bord. Cei 21 de marinari ai acesteia au fost arestati. Sase columbieni au fost arestati ulterior la Madrid si patru spanioli in Galicia, in nord-estul Spaniei. Politia spaniola crede ca drogurile urmau a fi transportate pe cale terestra din Galicia la Madrid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.