In sfarsit, britanicii pot bea alcool prin baruri, cluburi si restaurante dupa ora 23.00. Guvernul de la Londra a relaxat restrictiile legate de comercializarea bauturilor alcoolice, dar a inasprit pedepsele pentru nerespectarea ordinii publice.

In mod sigur britanicii sunt mai fericiti de aceasta "voie de la imparatie", mai nemultumiti sunt, cel putin la 24 de ore de la ridicarea restrictiilor, patronii de localuri, care trebuie sa aplice pentru noi licente, pentru prelungirea programului. Majoritatea dintre ei au cerut dreptul de a tine deschis pana la miezul noptii sau pana dimineata, in cazul in care vor organiza petreceri private. Nemultumit este si seful Politiei Metropolitane, Sir Ian Blair, care a declarat ca "masura este o povara in plus pentru politisti".

El a anuntat "toleranta zero" pentru barurile care vor servi clienti in stare de ebrietate sau minori. Totusi, presa britanica remarca faptul ca probabil englezii vor fi incurajati sa bea mai cu masura, fara a se grabi sa inghita cat mai multe pahare cu bere inainte de ora 23.00. Masura a intrat in vigoare in noaptea de miercuri spre joi, care a fost pasnica, din punctul de vedere al politistilor. Marele test va fi insa in weekend, cand mai toata lumea iese "in oras". 1.000 de cereri de acordare a noilor licente au fost depuse in prima zi, iar numai o treime din ele sunt pentru supermarketuri. Conform legislatiei anterioare, nici din magazine nu puteai cumpara bautura dupa ora 23.00, masura considerata adesea prea "conservatoare".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.