Presedintele Statelor Unite Barack Obama a decretat luni stare de urgenta in Louisiana (sud), amenintata de furtuna tropicala Isaac la sapte ani dupa uraganul Katrina, a anuntat Casa Alba.

Furtuna Isaac s-a transformat in uragan de categoria 1 in timp ce se apropia de Louisiana (sud), un stat american devastat deja, in 2005, de catre uraganul Katrina, de categoria 3, a anuntat marti Centrul pentru supravegherea uraganelor (NHC), potrivit MEDIAFAX.

"Potrivit informatiilor pe care le-am cules, Isaac a atins statutul de uragan" la ora 16.20 GMT (19.20, ora Romaniei), a anuntat NHC pe site.

Uraganul Isaac a atins coasta americana in extrema sud-estica a statului Louisiana, au anuntat marti seara meteorologii Centrului american de supraveghere a uraganelor (NHC).

"Rafale puternice de vant si valuri periculoase de-a lungul coastei din nordul golfului" Mexic sunt asteptate, a precizat NHC. Isaac trebuie sa loveasca New Orleans in cursul noptii, la exact sapte ani de cand uraganul Katrina a devastat regiunea in cauza, provocand moartea a 1.800 de persoane.

Intr-un buletin de la ora 02:00 (ora Romaniei), o ora inainte ca uraganul sa atinga coasta, NHC raporta valuri de pana la 2,40 de metri pe coastele Louisianei, Mississippi si Florida.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.