Presedintele Statelor Unite Barack Obama a decretat luni stare de urgenta in Louisiana (sud), amenintata de furtuna tropicala Isaac la sapte ani dupa uraganul Katrina, a anuntat Casa Alba.

Aceasta declaratie permite mobilizarea resurselor statului federal pentru a veni in ajutorul autoritatilor locale prin intermediul agentiei de gestionare a crizelor (FEMA), a precizat presedintia americana intr-un comunicat.

Decizia lui Obama a fost anuntata dupa ce presedintele a analizat situatia alaturi de administratorul FEMA, Craig Fugate, precum si alaturi de guvernatorii statelor de pe coasta golfului Mexic, potrivit MEDIAFAX.

Obama a "dat ordinul lui Fugate sa se asigure ca FEMA este pregatita, indiferent de puterea furtunii" atunci cand va lovi coastele, a subliniat presedintia.

Conform aceleiasi surse, Obama a discutat la telefon cu guvernatorii statelor Alabama, Louisiana si Mississippi precum si cu primarul New Orleans, promitandu-le ca "vor dispune de resursele necesare pentru a face fata apropierii furtunii".

Garda Nationala din mai multe state americane situate de-a lungul golfului Mexic a fost plasata in stare de alerta in apropierea furtunii tropicale Isaac, iar mai multe mii de persoane au fost deja mobilizate, a anuntat luni armata americana.

Isaac, care s-ar putea transforma in uragan "intr-o zi sau doua", potrivit Centrului american pentru supravegherea uraganelor (NHC), ar putea traversa miercuri dimineata Mississippi, Alabama, nord-vestul Floridei si Louisiana - inca marcata de amintirea teribilului uragan Katrina din 29 august 2005.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.