Aproximativ 31 de pescari chinezi sunt dati disparuti dupa naufragiul a doua ambarcatiuni de pescuit prinse intr-unul dintre cele mai puternice taifunuri observate in ultimele decenii in Asia, care a lovit Coreea de Sud dupa Japonia.

Cele doua ambarcatiuni s-au scufundat in largul insulei Jeju (sudul Coreei de Sud), conform Yonhap care citeaza responsabili ai garzii de coasta.

Taifunul Bolaven a atins coasta Japoniei

Agentia meteorologica nationala sud-coreeana a lansat marti dimineata o alerta de taifun pentru Seul, metropola de 10 milioane de locuitori, in timp ce taifunul numit Bolaven continua sa avanseze spre nord.

Taifunul s-a soldat cu un mort si cinci raniti pe insulele japoneze Amami si Okinawa in noaptea de duminica spre luni, conform presei si agentiilor meteorologice regionale,
scrie MEDIAFAX.

Agentia sud-coreeana de prevenire a catastrofelor naturale a emis de asemenea cel mai inalt nivel de alerta. Presedintele Lee Myung-Bak a solicitat tuturor serviciilor implicate sa asigure o "pregatire minutioasa".

Autoritatile au interzis intrarea in portul Busan pentru toate navele pana la finalul alertei. Acestea au recomandat navelor cele mai mari sa se adaposteasca din calea taifunului. Conform ministerului Transporturilor, 68 dintre cele 87 de legaturi cu feribot ale Coreei de Sud au fost anulate luni.

Aproximativ 140 de zboruri, majoritatea cu plecarea si sosirea la Jeju, au fost de asemenea anulate. Marti, toate scolile din Seul si din orasul portuar Incheon (vest) vor fi inchise. Un exercitiu militar comun al trupelor sud-coreene si americane a fost suspendat, conform agentiei sud-coreene Yonhap.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.