Guvernul german a salutat decizia Curtii Constitutionale (CC) a Romaniei, calificand-o drept o "sansa" pentru statul de drept in aceasta tara.

Curtea Constitutionala a apreciat marti ca presedintele roman de centru-dreapta trebuie sa ramana seful statului, invalidand referendumul cu privire la destituirea sa organizat pe 29 iulie, constatand ca pragul minimum necesar de participare nu a fost atins.

"Guvernul federal saluta aceasta decizie clara a Curtii Constitutionale romane", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului german Steffen Seibert, in cadrul unei conferinte de presa obisnuite, la Berlin.

Predescu, judecator CC: Referendumul trebuia validat

Berlinul "asteapta de-acum ca (aceasta decizie) sa fie respectata de catre toate partile, lucru anuntat de catre premierul (roman, Victor) Ponta chiar inainte de (luarea) deciziei. Acum, el va fi judecat asupra actelor sale", a continuat Steffen Seibert, scrie MEDIAFAX.

"Capacitatea de functionare a institutiilor politice, increderea cetatenilor romani in democratie si respectarea statului de drept sunt restabilite. Acesta este lucrul care intereseaza Uniunea Europeana (UE), iar din punctul de vedere al Cancelariei (germane), decizia Curtii (Constitutionale romane) ofera o sansa in acest sens", a adaugat purtatorul de cuvant.

"Acum, in acord cu partenerii nostri europeni si institutiile UE, noi vom observa cum evolueaza cu adevarat situatia politica din Romania", a subliniat Seibert.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.