Social 22 August 2012 11:21
Judecatorul CC Ion Predescu a declarat, miercuri, ca referendumul trebuia validat intrucat persoanele care au participat la vot au reprezentat mai mult de jumatate din votantii reali, respectiv jumatate din 14,5 milioane.

"In raport cu populatia tarii, aplicand cifra care este de 18,3 la suta a minorilor, aproape patru milioane, raman 17. Din 17 milioane scazand pe cei care au domiciliu si resedinta legala in strainatate raman circa 14,5 milioane. Sunt cifre exacte, matematice care m-au determinat sa sustin punctul de vedere pe care l-am si votat", a afirmat Predescu, la intrarea in sediul Curtii Constitutionale.

Predescu a mai sustinut ca referendumul ar fi trebuit validat de catre Curtea Constitutionala, insa nu s-a tinut cont de cifrele transmise de catre Guvern.

"Cifrele sunt limpezi, sunt clare, sunt precise, asta este",
a mai sustinut judecatorul CC, citat de MEDIAFAX.

"Cei 8,5 milioane prezenti la vot reprezentau cifra corespunzatoare a 17 milioane, ori la noi nu erau 17 milioane, ci mult mai putin cetatenii cu drept de vot", a mai explicat Predescu.

Conflict in sanul CCR. Cine a inclinat balanta in favoarea lui Basescu?

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a fost intrebat cum vede faptul ca judecatorul Ion Predescu a afirmat ca referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu din 29 iulie ar fi trebuit validat de Curte.

"Este un punct de vedere, dumnealui a adus un astfel de punct de vedere, nu are decat sa si-l sustina, decizia Curtii a fost cea pe care o cunoasteti", a raspuns Zegrean.

El a fost intrebat care cifre au fost luate in calcul, daca datele transmise de Guvern au mai avut vreo relevanta in decizia Curtii.

"O sa vedeti astazi decizia, vom arata in amanunt ce am luat in calcul, ce nu am luat in calcul. Ce trebuie sa intelegeti si dumneavoastra si toata tara asta: nu noi am stabilit rezultatul referendumului, noi am primit rezultatul de la BEC, noi nu avem nici macar calitatea de a-l stabili. Noi am stabilit ca referendumul s-a desfasurat corect si am confirmat rezultatul. Deci, nu am stabilit noi rezultatul. Puteam noi sa numaram voturile?", a replicat Zegrean.

Citeste si:
Elena Udrea a cerut rejudecarea întregului caz în dosarul „Gala Bute”
Elena Udrea a cerut...

"Nu noi am stabilit rezultatul referendumului, rezultatul comunicat de BEC a fost de 46,24%", a mai subliniat presedintele CC, care a mentionat ca judecatorii au luat in calcul "tot ce trebuia sa ia in calcul".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.