Desi hotararea CCR in favoarea invalidarii referendumului a fost luata cu doar o zi in urma, au aparut deja primele dispute intre judecatori.

In conferinta de presa sustinuta marti, Victor Ponta a declarat ca toate acele informatii cerute de CCR au fost folosite doar pentru a convinge o doamna judecatoare sa treaca in tabara lui Traian Basescu.

Conform gandul.info, Ioan Predescu, unul dintre cei noua judecatori ai CCR, a declarat ca Aspazia Cojocaru, colega sa si propunerea PSD pentru Curte, a fost cea care a inclinat balanta.

"Asa a iesit. Ea, cea de la PSD, a hotarat lucrurile", a declarat Predescu pentru gandul.info.

De asemenea, judecatorul a mai afirmat: "Am luptat si noi cat am putut. Asa a iesit insa. Luati datele de la Guvern si analizati-le sa vedeti cat erau de limpezi".

Sursa citata anunta si cum s-a desfasurat votul. Pentru validare au vodat Ion Predescu, Acsinte Gaspar si Tudorel Toader (toti trei din tabara USL), iar pentru invalidare au votat Augustin Zegrean, Petre Lazaroiu, Mircea Minea, Iulia Motoc (tabara PDL), Puskas Valentin Zoltan (propus de UDMR) si Aspazia Cojocaru (propusa de PSD).

Replica Aspaziei Cojocaru nu a intarziat sa apara. Potrivit evz.ro, judecatoarea a declarat: "Ce Inseamna inclinarea balantei? E total nejuridic. Daca s-a stabilit un prag electoral si acesta nu s-a intrunit, ce sa facem acum? Sa incalcam legea? Eu nu pot sa fac asa ceva. Intrebati toti studentii mei. Unul singur daca gasiti sa va spuna altceva, va rog sa mi-l aratati. Daca nu s-a atins pragul care-i problema? Eu nu vreau sa fac puscarie, sa incalc legea nu pot! Ce inseamna "Am luptat si noi cat am putut"?. Transmiteti-i domnului Predescu sa lupte in continuare singur. Eu nu incalc legea!"

Si totusi, conform evz.ro, Ioan Predescu a negat ca a discutat cu vreo publicatie: "Cand, domnule, cand am declarat pentru Gandul? Azi? Nu, domnule, nu am disponibilitatea necesara sa fac declaratii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.