Departamentul american de Stat si-a exprimat scepticismul in privinta unor posibile discutii despre demisia presedintelui sirian Bashar al-Assad.

"Am vazut informatiile despre aceasta conferinta de presa a vicepremierului sirian. Sincer, noi nu am vazut in aceasta nimic extraordinar de nou", a comentat purtatoarea de cuvant a diplomatiei americane, Victoria Nuland.

Obama catre al-Assad: Vor fi consecinte enorme daca folositi arme chimice!

Siria este dispusa sa discute despre o demisie a presedintelui Assad in cadrul unui proces de negocieri cu opozitia, a declarat anterior la Moscova vicepremierul sirian Qadri Jamil. "In timpul procesului de negocieri, se pot analiza toate problemele si noi suntem dispusi sa studiem si aceasta problema", a declarat Jamil in cadrul unei conferinte de presa, dupa intrevederi cu seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov.

El a precizat totusi ca ideea unei "demisii ca o conditie pentru demararea dialogului inseamna de facto ca este imposibil de deschis acest dialog", potrivit traducerii in rusa a declaratiilor sale, scrie MEDIAFAX.

Statele Unite afirma de mai multe saptamani ca vor "sa grabeasca plecarea" presedintelui sirian.

"Guvernul sirian stie ce are de facut, iar Guvernul rus ni s-a alaturat la Geneva (la sfarsitul lui iunie) pentru a elabora un plan de tranzitie (politica) foarte clar", a afirmat Nuland. "Aceste consultari (intre Damasc si Moscova) au fost, prin urmare, o ocazie pentru rusi sa incurajeze regimul Assad sa inceapa sa respecte acest plan de tranzitie, fara sa fie nevoie sa complice lucrurile, asa cum pare sa faca vicepremierul" sirian, a adaugat ea.

"Cu cat mai repede va pleca Assad, cu atat vom avea sanse sa trecem rapid la ziua de maine", pentru o tranzitie in Siria, a reiterat Nuland.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.