Statele Unite au mentionat posibilitatea unei interventii militare in Siria in cazul in care se vor disloca sau folosi arme chimice in aceasta tara, unde luptele dintre insurgenti si fortele guvernamentale cresc in intensitate.

"Pana acum, nu am dat nici un ordin pentru o interventie militara" in Siria, a declarat presedintele american, Barack Obama, in timpul unei conferinte de presa. Dar "daca vom incepe sa vedem arme chimice mutate sau folosite, acest lucru imi va schimba modul de gandire", a adaugat presedintele.

"Supraveghem situatia atent, am pregatit o serie de planuri (...) si le-am exprimat clar tuturor fortelor din regiune ca este vorba despre o linie rosie pentru noi, si ca vor fi consecinte enorme" daca se va depasi, a mentionat Obama.

Presedintele francez, Francois Hollande, a repetat ca o solutie politica in Siria nu va fi posibila fara plecarea de la putere a presedintelui Bashar al-Assad, el discutand acest subiect cu noul mediator international, Lakhdar Brahimi, care declarase anterior ca inca nu este pregatit sa ia o pozitie in acest subiect, potrivit MEDIAFAX.

"Este necesar sa oprim acest razboi civil si nu va fi simplu", a declarat pentru France 2 succesorul desemnat al lui Kofi Annan

"Ceea ce se intampla pe teren, sunt crime teroriste care vizeaza poporul sirian si care sunt facute de grupari inarmate sustinute de tari cunoscute", a sustinut Ministerul sirian de Externe, incercand sa nege termenul de razboi civil.

"Nu credem intr-o pace fara plecarea lui Assad si incetarea varsarii de sange. Vom fi foarte clari cu trimisul special Brahimi in aceasta privinta", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat American, Victoria Nuland.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.