Insurgenti sirieni au facut apel catre comunitatea internationala sa le vina in ajutor, in timp ce trupele guvernamentale avansau luni in directia unui cartier rebel din Alep.

"De ce Guvernele tarilor voastre nu fac nimic pentru a ne ajuta?", a declarat unui reporter al AFP Abu Ahmad, un combatant din cartuierul rebel Sukkari, din nordul orasului Alep.

"In Libia au ajutat la inlaturarea lui Kadhafi, dar in Siria ne lasa sa murim", a adaugat combatantul, membru al batalonului Chuhada al-Atareb (Martirii din Atareb), nume care provine de la orasul Atareb, din provincia Alep, care a fost teatrul unor numeroase confruntari in cele 17 luni de conflict.

Bombardamente in Alep si Homs: Peste 100 de morti

Toate mijloacele de comunicare cu Alep au fost intrerupte, semn care anunta, in general, un asalt major asupra orasului, crucial in lupta dintre armata si rebeli. Abu Ahmad a facut apel "la o zona de excluziune aeriana" pentru ca rebelii sa fie protejati de atacurile aeriene ale armatei.

Consiliul National Sirian (CNS), principala coalitie de opozitie, a facut de asemenea apel la o zona de excluziune aeriana, la frontiera cu Turcia si Iordania, asemanatoare cu cea din Libia, scrie MEDIAFAX.

Armata a patruns, folosind tancuri, in cartierul Seif al-Dawla din Alep, controlat de rebeli, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.