Linia politica pe care Comisia Europeana a avut-o de la inceputul actualei situatii politice din Romania a fost de a solicita respectarea deciziilor Curtii Constitutionale, indiferent care ar fi acestea.

"Daca se confirma stirea despre aceasta decizie (decizia CC de a nu valida referendumul din 29 iulie - n.r.), as vrea sa va amintesc ceea ce presedintele Barroso a spus in ultima scrisoare catre premierul Victor Ponta in urma cu 11 zile, cerand Guvernului si tuturor fortelor politice sa respecte deciziile Curtii Constitutionale, indiferent care ar fi acestea si ca asteptam acest lucru, in virtutea respectarii statului de drept, in toate tarile UE. Deci, aceasta este linia politica pe care am urmat-o de la inceputul acestei situatii politice din Romania si e de asteptat ca aceasta sa fie linia in continuare", a declarat Olivier Bailly, purtator de cuvant al Comisiei Europene, in briefingul de presa zilnic de la Bruxelles, raspunzand unei intrebari a unui jurnalist, potrivit MEDIAFAX.

El a mai precizat ca vazuse stirea despre decizia CC inainte cu cateva minute de inceperea conferintei de presa si ca o reactie mai detaliata din partea Comisiei Europene cu privire la acest subiect va fi transmisa mai tarziu in cursul acestei zile.

Curtea Constitutionala a constatat, in hotararea adoptata marti, ca procedura de organizare a referendumului a fost respectata, ca nu s-a intrunit conditia de cvorum pentru ca scrutinul sa fie valabil si mentioneaza ca la data publicarii deciziei in Monitorul Oficial Traian Basescu isi reia atributiile.

Ambasada SUA la Bucuresti este de parere ca decizia de astazi despre referendum "vorbeste de la sine".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.