Avionul sefului Statului Major american a fost atacat cu o racheta in marti dimineta la baza americana Bagram din Afganistan.

Pagubele provocate avionului, care se afla la sol, l-au determinat pe generalul Martin Dempsey, seful Statului Major al armatei americane, sa foloseasca un alt aparat pentru a parasi Afganistanul, dupa o vizita de doua zile, a declarat pentru AFP colonelul Dave Lapan, purtatorul sau de cuvant.

In total au fost lansate doua rachete, pe timpul noptii, asupra aeroportului din Bagram, cea mai mare baza aeriana militara din tara, iar una dintre ele a lovit avionul generalului Dempsey, potrivit aceleiasi surse.

Avionul, un C-17, se afla pe pista, alaturi de alte aeronave, a adaugat purtatorul de cuvant, precizand ca doi militari americani care se ocupau de mentenanta aeronavelor la Bagram au fost raniti in acest atac,
potrivit MEDIAFAX.

Atacul nu a amenintat in niciun caz siguranta generalului Dempsey si a echipei sale, care dormeau in momentul incidentului, au declarat alti ofiteri.

Seful Statului Major american a ajuns duminica in Afganistan pentru a discuta cu oficialii militari americani, ai NATO si afgani, in special in legatura cu multiplicarea ingrijoratoare a atacurilor comise de membrii fortelor afgane de securitate impotriva aliatilor lor din cadrul NATO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.