Politia ceha a anuntat sambata la Ostrava (nord-est) ca a arestat la 10 august un recidivist ceh in varsta de 29 de ani care pregatea un atac cu bomba inspirat probabil de extremistul de dreapta norvegian Anders Behring Breivik.

Politia a confiscat din apartamentul sau un arsenal important de arme, incluzand un pistol mitraliera, o bomba si material explozibil. Barbatul arestat simpatiza cu Breivik deoarece folosea numele lui in discutiile pe Internet.

"Componentele sistemului exploziv erau operationale", a declarat seful politiei din Ostrava, Radovan Vojta, in cadrul unei conferinte de presa.

El a adaugat totusi ca politia nu stie care era tinta atacului pregatit, relateaza MEDIAFAX.

"Suntem abia la inceputul anchetei. Pentru moment nu vrem sa publicam mai multe informatii", a declarat Vojta.

Barbatul, a carui identitate nu a fost comunicata, a fost condamnat de cinci ori in trecut, pentru diverse infractiuni. In 2010 el a fost condamnat la sase luni cu suspendare pentru ca a detonat un dispozitiv artizanal in fata unei statii de pompare din Ostrava. Potrivit vecinilor sai, contactati sambata de agentia CTK, barbatul nu este un militant de extrema dreapta ci mai degraba are probleme psihice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.