Meteorologii americani au anuntat ca au revizuit in crestere numarul de uragane prevazute in acest sezon in Oceanul Atlantic.

Experti din cadrul Agentiei americane pentru studiul oceanelor si conditiilor atmosferice (NOAA) au anuntat intr-o teleconferinta ca preconizeaza intre 12 si 17 furtuni tropicale in perioada 1 iunie-30 noiembrie.

Intre cinci si opt dintre ele ar putea sa se transforme in uragane, precizeaza meteorologii, care adauga ca doua sau trei dintre aceste uragane ar putea sa atinga o intensitate majora, cu un nivel de trei pana la cinci pe scara Saffir-Simpson, scrie MEDIAFAX.

Estimarile precedente, anuntate in mai, prevedeau intre noua si 15 furtuni tropicale, iar printre acestea intre patru si opt potentiale uragane.

Pana in prezent au avut deja loc sase furtuni tropicale. Doua au devenit uragane, si anume Chris, in iunie, si Ernesto, care a atins luni Peninsula Yucatan (in sud-estul Mexicului), unde au fost provocate importante pagube materiale de catrei ploi torentiale si intensificari puternice ale rafalelor de vant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.