Patru persoane au fost ucise joi in Taiwan, dupa ce insula a fost atinsa de primul taifun din acest sezon, Saola, in timp ce bilantul mortilor taifunlui in Filipine a ajuns la 32.

Taifunul Saola s-a abatut asupra Taiwanului joi, insotit de rafale de vant violente si precipitatii torentiale, cauzand moartea a patru persoane si paralizarea insulei, au anuntat autoritatile si echipele de interventie.

Saola, primul taifun din acest sezon, a atins Taiwanul la ora locala 3.20 (miercuri, 22.20, ora Romaniei), in apropiere de orasul Hualien, situat pe coasta de est, a anuntat Biroul Meteorologic.

Taifunul a trecut mai intai peste Filipine, unde a ucis 23 de persoane, potrivit ultimului bilant. Saola era insotit de ploi violente, in special in nordul Taiwanului, si a provocat alunecari de teren, antrenand evacuarea in total a peste 1.500 de persoane.

In districtul Sanhsia (nord), un barbat a murit ingropat in cursul unei alunecari de teren, iar un politist a murit inecat, a anuntat Centrul pentru Operatiuni de Salvare. A treia victima este un motociclist care a intrat in coliziune cu un copac cazut pe strada, iar a patra victima este o femeie omorata de un copac care s-a prabusit peste ea, ambele victime in sudul insulei, scrie MEDIAFAX.

Scolile erau inchise pe toata insula, la fel ca majoritatea birourilor, mai putin in comitatul Taidong (sud-est). Taifunul s-a indreptat spre largul marii joi dimineata, insa autoritatile se tem ca ar putea reveni pe uscat in cursul zilei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.